menu

16:13
Elfogtak két katalizátor tolvajt Kecskeméten

Egy férfi tett bejelentést 2021. október 7-én késő éjszaka a kecskeméti rendőrségre, és elmondta, hogy a megyeszékhely tanyás részén megzavart két férfit, akik valószínűleg egy járműből ki akarták szerelni a katalizátort. A szemtanú által adott információk alapján néhány rendőr a tolvajok keresésére indult – akik egyébként egy autóval iszkoltak el –, egy másik csapat pedig a megrongált kocsi helyszíni szemléjét végezte. A szemlén kiderült, hogy az elkövetők nem jártak sikerrel: a katalizátort ugyan megrongálták, de ellopni már nem tudták. Ráadásul – hiszen gyorsan kellett távozniuk – bizonyítékként hátrahagytak egy emelőszerkezetet is.

A kecskeméti közlekedésrendészeti osztály járőrei alig fél óra elteltével felfedezték a keresett autót, amelyet megállítottak, majd intézkedés alá vonták a 43 éves sofőrt és 33 éves társát. A nyomozók Cs. Istvánt és M. Zsoltot lopás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Az autót vezető Cs. Istvánról még az igazoltatáskor kiderült, hogy a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt a lopás mellett ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is gyanúsítják. Bűnlajstroma azonban itt nem ér véget: jogosítvánnyal sem rendelkezik, az autón pedig nem volt érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, így szabálysértési felelősségre vonásra is számíthat.

A kapitányság bűnügyi osztályának munkatársai kezdeményezik mindkét gyanúsított letartóztatását, miközben vizsgálják, hogy a közelmúltban történt, hasonló ügyekhez lehet-e közük.

(police.hu)

Kategória: KÖRZETI HÍREK | Megtekintések száma: 62 | Hozzáadta:: Sanya | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar