menu

12:00
Elkerülő épül Berettyóújfalunál

Jelenleg aki Debrecenből Békéscsaba vagy Szeged felé autózik, át kell hajtania Berettyóújfalun. Ez változhat a jövőben.

Mint ismert, 2018 decemberében adták át az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közti szakaszát, ami az M4-es sztrádába torkollik bele, ami 2020 szeptemberére lett kész, így immár Nagykerekiig, a magyar-román határig el lehet jutni autópályán Debrecenből.

Ugyanakkor, aki Békéscsaba vagy Szeged felé autózik, annak Berettyóújfalutól északra le kell jönnie a sztrádáról, s át kell autóznia Berettyóújfalun. A sztráda végpontjától Berettyóújfalu végéig közel tíz kilométert kell autózni, míg kiér az autós a 47-es főúton a 15 ezer lakosú városból, ami néha elég hosszadalmas a forgalom miatt, s természetesen Berettyóújfalu levegőjének, zajszennyezettségének sem tesz jót a városon naponta áthaladó több ezer autós vagy kamionos. Nyilván ez igaz akkor is, ha valaki nem a sztrádát, hanem a 47-es főutat választja, ő is kénytelen áthaladni a városon.

Nos, úgy tűnik, ez nem lesz mindig így, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ugyanis egy 13 kilométeres 2x1 sávos elkerülő út tervezésére írt ki közbeszerzést. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent felhívás szerint az elkerülő út a város nyugati oldalán épül majd meg, s négy szintbeli csomópontja lesz.

A cégek október 7-ig jelentkezhetnek a felhívásra, a nyertesnek 17 hónapja lesz az összes tervdokumentáció elkészítésére. 

(dehir.hu)

Kategória: KÖRZETI HÍREK | Megtekintések száma: 107 | Hozzáadta:: Sanya | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar