menu

08:31
Harruckern kollégiumból Kecskemét TOP1-be

2010 október, ez az az időpont amikor a Speed FM elődje a Play FM zenéitől lett hangos a Gyulai Harruckern madaras kolesza.

Nagyjából délután 3 - 4 óra körül indult az adás (direkt, hogy szilenciumon legyen mit hallgatni). Nem csak zenék szóltak, általános információk is pl. "valakinek van 2 szelet kenyere?" ez igen sokat jelentett, mikor már nem volt kimenő.

Egy rádiónak hang is kellett, a spotokat Sztán Péter kollégiumi nevelő segítségével rögzítettük. 

 
(fotó: Sztán Péter)


(fotó: a rádiót szerkesztők a kollégium portai ügyeletén is szerkesztenek)

A rádiót fm-en is lehetett hallani (egy autós fm transmitter jelét erősítettük annyira fel, hogy lefedje a kollégium területét), de interneten is hallgatható volt az időszakos adás ami sok esetben még takarodó után is tovább szólt (legyen már mire aludni).

(kollégium szoba, itt készültek a rádió műsorai)

2 évet üzemelt a rádió a kollégiumból, mivel a működtetők elballagtak. Ezután néhány évig inkább bulirádióként üzemelt a Play FM, amiről cikk is jelent meg Csökmő helyi lapjában a Csökmői Mozaikban. Ekkor már Csökmőről készültek leginkább a műsorok.

A rádiót több DJ és műsorvezető is szerkesztette, így változatossá téve azt.
Zenélt többek között itt Whitebeat aki nevéhez a hardstye és a HandsUP stílus köthető. Mára sajnos már nem, vagy nagyon ritkán zenél.
Hosszabb ideig nálunk volt Molnár Balázs, aki a KulturSpeed és a Speed Oldies műsorokat készítette.
Volt nekünk egy DJ Zolánk is, a bulikirály, aki a rádió kezdetétől itt volt velünk, és sok sok mixet hozott a hallgatóknak a kollégium és az utána levő időszakban is.

2014 környékén non-stop adásra váltottunk. Ez azt jelenti, hogy egész nap lehetett a rádiót hallgatni. Természetesen voltak hibák, ekkor még csak hobbi rádióként üzemelt a Speed.

 

2016 nyarán elköltözött a rádiót alapító Csökmőről Kecskemétre. Ebben az évben elindult a Speed FM gondozásában a Party Show.

2017-ben a nagy sikernek örvendő sorozatot átvette több hazai helyi és online rádió is.

A sorozat több neves DJ-t meghívott műsorába, ami hetente jelentkezett dupla órában. Az elsőben a rezidens, a másodikban pedig vendég DJ-k mutathatták meg zenei irányzatukat az országban több mint 10 rádióban, és a Speed-en.

A sorozat 2020 37. hetében adta utolsó részét, mivel sok helyi én online rádió megszűnt, a fideszes vezetésű NMHH nem adott engedélyt több helyi rádiónak. A megmaradt rádiók az elmúlt évek részeiből ismételgettek, ahogy a Speed is (a mai napig is).

Ekkoriban stagnált a hallgatottságunk, sok ember kedvenc rádiója lett a Speed FM, ami 2020 nyár elején elhallgatott.

Elárasztották a rádiót az elkeseredett emberek üzenetei. Sokan a politikát okolták.

Új vezetése lett volna a rádiónak, akik elhallgatás után mégsem indították el a rádiót. Ekkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy olyan rádiót, amihez hasonló nincs az országban. Így született meg a ma már nagy sikernek örvendő rádió,

Hallgatottságban a fideszes városvezetés milliókkal támogatott Mészáros Lőrinc rádiója a Gong FM-et is előzi elég sokszor hallgatottságban.

(hallgatottsági mérés Kecskemét - onlinestream | a sorrend hallgatottság alapján - a sorszám országos, és külföldi rádiókat is tartalmaz)

A Speed FM zenei stílusával a mai zenéktől a 2000-es évek kedvenc dalain át elhozza a legjobb feldolgozásokat, úgy ahogy más rádióban nem hallhatod.

A rádió szinte minden platformon elérhető.

Köszönjük hogy velünk vagy, köszönjük hogy a Speed FM-et hallgatod!

Kategória: KÖRZETI HÍREK | Megtekintések száma: 82 | Hozzáadta:: Sanya | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar